20 de contribuabili din domeniul construcțiilor au participat la un atelier de lucru

La data de 22 august 2019, Serviciul Fiscal de Stat a organizat o întrunire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova, în formatul unui atelier de...

La data de 22 august 2019, Serviciul Fiscal de Stat a organizat o întrunire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova, în formatul unui atelier de lucru, la care au participat 20 de contribuabili din domeniul construcțiilor, transmite Breaking News.

În cadrul atelierului au fost abordate mai multe subiecte precum: aprecierea sumei TVA pasibilă deducerii sau atribuirii la costuri sau cheltuieli în cazul modificării regimului fiscal sau a destinației, deducerea TVA-ului în cazul efectuării livrărilor mixte (impozabile și scutite de TVA). Un alt subiect important de discuții a fost procesul de derulare a campaniei DALS2019 „Declară Achită Legal Salariul”, fiind abordat de către reprezentantul Inspectoratului de Stat al Muncii, care a explicat particularitățile și consecințele fenomenului salariului „în plic” și alte aspecte ce vizează relațiile salariale.

La rândul lor, reprezentanții mediului de afaceri au apreciat eforturile Serviciului Fiscal de Stat direcționate spre conformarea benevolă a contribuabililor, fapt confirmat și prin chestionarele completate de aceștia la finele atelierului de lucru.

In this article


Join the Conversation