VIDEO// 16 cruci smulse de pe mormintele unui cimitir din Criuleni urmau să ajungă la metal uzat. Două persoane au fost reținute

Ieri noaptea un echipaj al Inspectoratului de poliție Criuleni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, în satul Boșcana din raionul Criuleni, cum un bărbat descărca dintr-un...

Ieri noaptea un echipaj al Inspectoratului de poliție Criuleni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, în satul Boșcana din raionul Criuleni, cum un bărbat descărca dintr-un automobil de marcă Ford, la domiciliul altuia, 16 cruci confecționate din metal pe care mai devreme le-a smuls din cimitirul din satul Mărdăreuca.

Acestea urmau a fi predate la metal uzat pentru încasare unei sume bănești.

În scopul înfăptuirii acțiunilor ilegale persoanele au utilizat un mijloc de transport cu remorcă.

Astfel, pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru profanarea mormintelor și a monumentelor de două sau mai multe persoane, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Bărbații de 53 și, respectiv, 39 de ani anterior au fost judecați. Bănuiții își recunosc vina.

In this article