15.000 de soldați ucraineni vor fi instruiți în UE

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să găzduiască antrenamentele pentru cel mult 15.000 de soldați ucraineni, cât mai curând posibil, relatează revista Spiegel, citată de Reuters. Potrivit planului,...

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să găzduiască antrenamentele pentru cel mult 15.000 de soldați ucraineni, cât mai curând posibil, relatează revista Spiegel, citată de Reuters.

Potrivit planului, ale cărui detalii finale vor fi negociate la Bruxelles săptămâna viitoare, Polonia va primi fonduri UE pentru a înființa un sediu pentru antrenamente, dar unele antrenamente vor fi gestionate în alte state ale UE, a adăugat Spiegel, citând surse UE.

Germania intenționează să ofere instruire pentru militari la un centru de simulare a luptei, în timp ce inginerii, medicii și alți specialiști ucraineni vor fi, de asemenea, instruiți în această țară, potrivit publicației.

Cancelarul german Olaf Scholz spunea în luna august, potrivit Digi24, că Berlinul va instrui soldați ucraineni, în timp ce Danemarca a spus că va sprijini un proiect de instruire condus de britanici pentru 130 de militari.

In this article