100700 dolari americani au încercat să introducă în Republica Moldova, doi pasageri de la cursa ”Tel Aviv – Chişinău”

Cazurile au fost consemnate astăzi, 31 martie 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău. În timpul controlului vamal al pasagerilor de la cursa ”Tel Aviv – Chişinău”, au fost identificate...

Cazurile au fost consemnate astăzi, 31 martie 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În timpul controlului vamal al pasagerilor de la cursa ”Tel Aviv – Chişinău”, au fost identificate mijloace financiare la doi cetățeni ai Ucrainei, ambii în vârstă de 32 de ani.

De menționat, că persoanele au fost întrebate dacă au ceva de declarat, la ce au răspuns că nu transportă nimic.

Astfel, funcționarii vamali au supus verificării suplimentare bagajele și posesorii acestora, fiind scoși din fluxul de călători de pe coridorul verde „nimic de declarat”.

În rezultatul controlului vamal în bagajele ambilor pasageri au fost depistate mijloace financiare: 30000 dolari și respectiv 70700 dolari.

În cazul cu 30000 dolari, mijloacele financiare ce depășesc limita permisivă de 10000 EUR au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

În cazul cu 70700 dolari, mijloacele financiare au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar cazul este preluat de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

In this article