10.000 de euro nedeclarați, ridicați de la un cetățean ucrainean pe AIC

Un cetățean străin a încercat să părăsească Republica Moldova cu valută nedeclarată. Totul s-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Chișinău ieri, 25 decembrie. Potrivit Poliției de Frontieră, printre pasagerii...

Un cetățean străin a încercat să părăsească Republica Moldova cu valută nedeclarată. Totul s-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Chișinău ieri, 25 decembrie.

Potrivit Poliției de Frontieră, printre pasagerii cursei Chișinău-Varșovia s-a prezentat un cetățean al Ucrainei, fiind ulterior supus controlului special de către polițiștii de frontieră și funcționarii vamali.

Astfel, în timpul verificării bagajului de mână, echipa comună a descoperit 20.000 de euro, pe care străinul nu i-a declarat și a cărei valoare depășește suma admisă de transportare fără declarare.

Mijloace financiare în sumă de 10.000 de euro au fost restituite pasagerului, iar altele 10.000 euro au fost ridicate și sunt pasibile confiscării speciale. Persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Foto: Customs.gov.md

In this article