Zinaida Greceanîi, la Congresul PSRM: Partidul Socialiștilor din R.Moldova este unicul partid de stânga, care a căpătat o încredere maximală a cetățenilor

În ultimii patru ani, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a consolidat semnificativ rândurile, devenind cea mai mare și cea mai influentă formațiune politică din țară. Despre aceasta președintele...

În ultimii patru ani, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a consolidat semnificativ rândurile, devenind cea mai mare și cea mai influentă formațiune politică din țară. Despre aceasta președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a vorbit la cel de-al XVI-lea Congres al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care se desfășoară astăzi.

“PSRM este unicul partid de stânga, care a căpătat o încredere maximală a cetățenilor. Acest fapt se manifestă și printr-o creștere constantă, cu 4000, a numărului de membri de partid, din anul 2016 și până acum, constituind în prezent 15 898 de membri în 1312 de organizații primare de partid”, a precizat Zinaida Greceanîi.

Liderul PSRM a vorbit și despre succesele obținute de partidul pe care îl conduce la scrutinele electorale din ultimii ani.

“Cu o deosebită mândrie vă amintesc, că în rezultatul Alegerilor Parlamentare din 24 februarie 2019, PSRM a obținut 35 de mandate de deputat, ne-am situat pe primul loc printre toți concurenții electorali. Ulterior, PSRM a ajuns la 37 de deputați, devenind cea mai numeroasă fracțiune parlamentară. Datorită lucrului de echipă, partidul a fost capabil să promoveze reprezentanții săi în funcții de președinte și vicepreședinte a Parlamentului. Deputații PSRM au dat dovadă de spirit patriotic și lucru în echipă, promovând proiecte de legi importante pentru societate”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 au demonstrat, din nou, că PSRM se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, a mai spus Greceanîi. Liderul socialiștilor a amintit că PSRM a obținut cel mai mare număr de mandate la nivel local: 206 primari.

„În Capitală, Primar General a devenit Ion Ceban. Această realizare merită remarcată în mod separat, luând în considerație eforturile depuse, dar și efectele pozitive pentru Chișinău, pe care le poate simți fiecare locuitor doar după un an de mandat”, a precizat președintele PSRM.

Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat că în pofida greutăților prin care a trecut guvernarea în anul 2020, pandemia provocată de COVID-19, seceta, dar și criza economică, candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din noiembrie, Igor Dodon, a acumulat peste 690 mii de voturi, ce atestă în continuare o înaltă încredere a electoratului.

Zinaida Greceanîi s-a referit și la susținerea de care se bucură PSRM din partea societății civile, dar și a partenerilor externi.

“PSRM a semnat în ultimii patru ani mai multe acorduri bilaterale. În iunie 2017, a semnat acordul cu partidul „Edinaia Rossia”, fondat de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Tot în 2017, PSRM a semnat un acord cu Partidul Justiției și Dezvoltării din Turcia, fondat de Recep Tayyip Erdogan”, a precizat Zinaida Greceanîi.

Pe final de discurs, Zinaida Greceanîi a propus ca la cel de-al XVI-lea Congres al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon să fie ales președinte al PSRM.

“Sunt sigură de faptul că viziunile și abordările domniei sale vor genera o nouă etapă de dezvoltare a PSRM. Doar împreună! Doar până la capăt! Doar PSRM!”, a conchis Zinaida Greceanîi.

In this article