Zinaida Greceanîi a discutat cu reprezentanții diasporei moldovenești din Belarus

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții diasporei moldovenești din Belarus. Discuțiile s-au axat pe aspecte de protecție socială a moldovenilor stabiliți în Belarus, recunoașterea reciprocă...

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții diasporei moldovenești din Belarus. Discuțiile s-au axat pe aspecte de protecție socială a moldovenilor stabiliți în Belarus, recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere auto și a diplomelor de studii, încurajarea implicării în proiecte economice în țara de baștină, promovarea valorilor culturale și tradițiilor moldovenilor. 

Zinaida Greceanîi a răspuns la întrebările moldovenilor și, totodată, i-a informat că a abordat cu oficialii belaruși subiectul construcției Ambasadei Moldovei la Minsk, ceea ce ar spori esențial gradul de protecție a originarilor din Moldova stabiliți în Belarus.

Speakerul a adresat diasporei felicitări cu ocazia sărbătorilor pascale și i-a mulțumit pentru faptul că reprezintă cu demnitate țara noastră, iar respectul pentru tradițiile noastre naționale mențin trăinicia rădăcinilor cu baștina.

În perioada 5-7 mai, delegația Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită oficială în Belarus.

In this article