Ziarul de Gardă a modificat știrea despre bugetul Președinției, după ce a fost prins cu FAKE

După ce au fost prinși cu un fake, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă s-au grăbit să șteargă urmele și au modificat știrea despre bugetul Președinției. Aceștia au...

După ce au fost prinși cu un fake, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă s-au grăbit să șteargă urmele și au modificat știrea despre bugetul Președinției. Aceștia au corectat lead-ul (intro), dar și cifra cu privire la cheltuielile prevăzute în 2020.

Precizăm că în forma inițială a știrii, ZdG a scris că instituția a întocmit bugetul pentru anul 2021, iar suma ar fi de doar 9,2 milioane de lei, de două ori mai mică decât în 2020. Drept dovadă, ZdG a publicat un document, care reprezintă, de fapt, Planul de Achiziții pentru anul 2021. Ori Bugetul instituției și Planul de achiziții sunt două documente total diferite.

În realitate, bugetul Președinției pentru anul 2021 este de aproape 30 de milioane de lei, iar în 2020, Președinția a raportat cheltuieli de doar 24,7 milioane de lei, cu aproape 5 milioane mai puțin, decât este prevăzut în acest an.

Știrea falsă a fost preluată de mai multe instituții media afiliate PAS și Maiei Sandu.

Precizăm că anterior presa a scris că ZdG face partizanat politic în favoarea Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate. Mai mult decât atât, unii angajați ai instituției au legături directe cu PAS. Astfel, Cristian Jardan este soțul Auricăi Jardan, purtătorul de cuvânt al PAS, iar Daniela Bechet este fiica consilierei Maiei Sandu, Ala Nemerenco.

Știrea în forma inițială

Știrea modificată

In this article