Zelenski l-a demis din funcție pe comandantul forțelor comune ale Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, l-a demis din funcție pe Eduard Moskaliov – un militar de top ucrainean, care deținea postul de comandant al forțelor comune. Decretul șefului de...

Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, l-a demis din funcție pe Eduard Moskaliov – un militar de top ucrainean, care deținea postul de comandant al forțelor comune. Decretul șefului de stat, sub numărul 113/2023, privind demiterea acestui militar, este din data de 26 februarie, transmite unian.net.

Potrivit informațiilor, Moskaliov a fost numit în funcția de camandant al forțelor comune, la scurt timp după invazia Federației Ruse în Ucraina. Președintele ucrainean nu a venit cu un comentariu în privința acestei decizii, astfel motivul demiterii lui Moskaliov este încă necunoscut.

„Demiteți-l pe Eduard Moskaliov din postul de comandant al forțelor comune”, a fost doar menționat în documentul oficial.

Sursă: unian.net/Eduard Moskaliov

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

In this article