Zelenski, după ce Putin a ordonat încetarea focului de Crăciun: Războiul se va încheia când soldații ruși pleacă ori îi dăm afară

„Războiul se va încheia când soldații ruși fie pleacă, fie îi dăm afară”. O spune președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce Putin i-a dat ordin lui Șoigu să...

„Războiul se va încheia când soldații ruși fie pleacă, fie îi dăm afară”. O spune președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce Putin i-a dat ordin lui Șoigu să înceteze focul pe linia frontului din Ucraina, în ajunul Crăciunului și de Crăciun. Potrivit lui Zelenski, armata rusă ar vrea „să folosească Crăciunul ca acoperire pentru a opri avansul băieților noștri în Donbas pentru o vreme și pentru a aduce echipamentul, muniția și recruții mai aproape de pozițiile noastre”. 

„Pe 15 noiembrie a fost prezentată formula ucraineană pentru pace. Unul dintre punctele sale prevede retragerea trupelor de ocupație ruse de pe teritoriul țării noastre. Acesta este un mod garantat și fiabil de a înceta focul, pierderile umane și războiul în general. În dimineața aceleiași zile, numărul soldaților ruși morți era de 82.000.

Pe 12 decembrie, Rusia a primit o ofertă de a începe implementarea formulei de pace cu retragerea forțelor de ocupație tocmai de Crăciun. În acea zi, numărul soldaților ruși morți era de aproape 95.000.

Se pare că liderii țării dumneavoastră nu au auzit ambele propuneri ale noastre… Până astăzi, ați pierdut deja aproape 110 mii dintre soldați, uciși în acest război.

Cei care au continuat teroarea împotriva țării noastre și i-au trimis pe toți acești oameni ai voștri să fie măcelăriți, refuzând propunerile noastre de a opri agresiunea rusă, cu siguranță nu prețuiesc viața și, în plus, nu se străduiesc pentru pace.

Acum vor să folosească Crăciunul ca acoperire pentru a opri avansul băieților noștri în Donbas pentru o vreme și pentru a aduce echipamentul, muniția și recruții mai aproape de pozițiile noastre. Ce va da? Doar încă o creștere a contului de pierderi”, a declarat liderul ucrainean, adresându-se poporului rus.

„Toată lumea știe cum Kremlinul folosește răgazul în război pentru a continua războiul cu o vigoare reînnoită. Și pentru a pune capăt războiului mai repede, ai nevoie de ceva complet diferit. Este necesar ca cetățenii Rusiei să-și găsească curajul în ei înșiși, cel puțin timp de 36 de ore, cel puțin de Crăciun, să se elibereze de frica lor rușinoasă de o persoană din Kremlin.

Frica de el vă distruge țara.

A pune capăt războiului înseamnă a pune capăt agresiunii statului vostru. Chiar și atunci când rachetele și dronele nu lovesc orașele noastre, teroarea în teritoriile ocupate continuă. Oamenii sunt torturați, electrocutați, violați. Aceasta continuă în fiecare zi atâta timp cât soldații voștri sunt pe pământul nostru.

Și războiul se va termina când soldații voștri fie pleacă, fie îi alungăm.

Așa că lăsați-i să ia toaletele – vor avea nevoie de ele pe drum – și să se întoarcă la locul lor. Peste granița noastră. Din 1991”, a mai spus Volodimir Zelenski.

 

Și consilierul președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a venit cu o reacție la îndemnul lui Putin.

„Ucraina nu atacă teritorii străine și nu ucide civili. Așa cum face Federația Rusă. Ucraina distruge doar membri ai armatei de ocupație pe teritoriul său… Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate – abia atunci va avea un „armistițiu temporar”. Păstrează ipocrizia pentru tine”, a subliniat Podoliak, pe Twitter.

„Este un gest exclusiv de propagandă. Nimic mai mult. Rusia încearcă în toate modurile să reducă cel puțin temporar intensitatea bătăliilor și intensitatea loviturilor asupra centrelor sale logistice pentru a câștiga timp pentru mobilizare suplimentară, construirea de fortificaţii de mare amploare în teritoriile capturate şi regruparea armatei”, a adăugat acesta.

Sursa: tv8.md

In this article