Vot cu încălcarea normelor epidemiologice din partea diasporei moldovenești. Iată ce au raportat autoritățile din alte state

Mai mulți moldoveni, care au votat în afara țării în ziua de 1 noiembrie, nu au respectat cerințele impuse în context epidemiologic. Aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor...

Mai mulți moldoveni, care au votat în afara țării în ziua de 1 noiembrie, nu au respectat cerințele impuse în context epidemiologic. Aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare din străinătate au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din partea autorităților mai multor state. Despre aceasta Ministerul de Externe a anunțat într-un comunicat de presă.

În acest context, MAEIE reiterează apelul către membrii diasporei de a respecta cu strictețe normele sanitare solicitate de autoritățile țările străine care au permis cetățenilor moldoveni realizarea dreptului electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea.

Totodată, ministrul de externe Oleg Țulea le-a solicitat misiunilor diplomatice să înlăture carențele care au fost observate pe parcursul votării de duminică.

 

In this article