Voronin cere încetarea discuțiilor despre anticipate: Sunteți obligați să formați un guvern, care să lupte cu epidemia

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin a venit cu adresare către clasa politică de la Chișinău, către magistrații Curții Constituționale, și către Maia Sandu. Politicianul...

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin a venit cu adresare către clasa politică de la Chișinău, către magistrații Curții Constituționale, și către Maia Sandu.

Politicianul cere amânarea discuțiilor despre alegerile parlamentare anticipate până la stabilizarea totală a situației epidemiologice din țară. Totodată, ex-președintele insistă pe investirea unui nou cabinet de miniștri, care va putea gestiona criza pandemică.

“Sunteți obligați ca, în cel mai scurt timp, să formați și să confirmați un guvern plenipotențiar, care să-și asume organizarea și întreaga responsabilitate pentru realizarea măsurilor de ameliorare a complicatei situații epidemiologice din țară. Care în cele mai scurte termene va soluționa problemele legate de achiziționarea preparatelor medicale necesare și va organiza procesul de vaccinare a populației țării. Și o va face fără a ține cont de interese politice și cheltuieli materiale. În caz contrar, nu vom reuși să supraviețuim ca popor. Dacă nu veți face acest lucru în cel mai urgent mod, noile jertfe ale pandemiei vor fi pe conștiința dumneavoastră”, se arată în adresarea lui Voronin.

In this article