Volodimir Zelenski a propus crearea unei platforme cu privire la dezocuparea Transnistriei

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a propus crearea unor platforme diplomatice pentru dezocuparea Transnistriei, Abhaziei și a altor teritorii din întreaga lume, urmând exemplul platformei din Crimeea. Zelenskyy a...

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a propus crearea unor platforme diplomatice pentru dezocuparea Transnistriei, Abhaziei și a altor teritorii din întreaga lume, urmând exemplul platformei din Crimeea.

Zelenskyy a declarat acest lucru în cadrul unui discurs la noul summit al platformei din Crimeea.

Președintele a spus că Ucraina își va atinge granițele legale și va elibera Crimeea, printre altele. După aceea, Ucraina va avea nevoie de expertiza comunității internaționale în diverse domenii (securitate, economie, infrastructură etc.) pentru a readuce peninsula la o viață normală.

“Ar trebui să facem din formatul platformei din Crimeea un punct de plecare pentru alte platforme umanitare și diplomatice care vor facilita dezocuparea altor teritorii odată înrobite – de la Transnistria și Abhazia până la Teritoriile de Nord (Insulele Kuril – n.r.)”, a spus Zelenskyy.

Vă reamintim că SDU consideră că, după eliberarea Crimeei, podul construit de ocupanți va înceta să mai existe. Nu va mai fi necesară după ce peninsula va fi eliberată.

Sursa: news.bigmir.net

In this article