VIDEO // Volnițchi: „Maia Sandu – un eventual președinte fără fapte”

Dacă în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie va învinge candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, atunci Moldova s-ar putea pomeni cu un șef de stat care...

Dacă în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie va învinge candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, atunci Moldova s-ar putea pomeni cu un șef de stat care ne va oferi zilnic doar declarații tăioase, nu și careva fapte concrete. Declarația îi aparține lui Igor Volnițchi și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune.

„Dacă Maia Sandu devine președinte al Republicii Moldova, iar PAS-ul nu găsește posibilitatea de a veni la guvernare vom avea un președinte, de ce nu, care va face declarații în fiecare zi, declarații bătăioase, declarații destul de stringente, dar consecințele, din practică, nu pot să fie.”

În context, Igor Volnițchi a făcut referire și la un eventual succes al actualului președinte în exercițiu, Igor Dodon.

„Dacă câștigă Igor Dodon și socialiștii rămân la guvernare, fie vin la guvernare de sine stătător, obținând majoritatea în cadrul unor alegeri parlamentare anticipate, fie rămân în coaliție, Igor Dodon va avea o marjă de acțiune destul de largă și va putea face multe lucruri din ceea ce va promite alegătorilor.”

Amintim că potrivit sondajelor, Igor Dodon și Maia Sandu ar urma să se bată pentru funcția de șef al statului în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie. Deocamdată, cei doi și-au înscris la Comisia Electorală Centrală doar grupurile de susținere, fără însă a prezenta și numărul de semnături colectate.

In this article