Voicu îi acuză pe Filip și Grosu de populism, manipulare și atitudine jignitoare față de angajații MAI

Ministrul interimar al Internelor, Pavel Voicu, îi acuză pe deputații Pavel Filip și Igor Grosu de populism, manipulare și atitudine jignitoare față de angajații MAI. Voicu le-a atras...

Ministrul interimar al Internelor, Pavel Voicu, îi acuză pe deputații Pavel Filip și Igor Grosu de populism, manipulare și atitudine jignitoare față de angajații MAI. Voicu le-a atras atenția acestor politicieni că ”să ataci polițiștii și carabinierii, pe care să-i acuzi de faptul că din cauza lor se răspândește pandemia COVID-19, este o lipsă de respect și o atitudine înjositoare”.

”Spre deosebire de acești politicieni, care “luptă cu pandemia” doar în studiourile TV prin “datul cu părerea”, oamenii legii, pe care am onoarea să-i conduc, în regim non-stop sunt implicați în diverse acțiuni de prevenire și combatere a răspândirii infecției COVID-19. Zilnic în aceste acțiuni sunt antrenați între 8000 și 10000 de angajați ai MAI. Spre deosebire de acești politicieni, care stau închiși în birourile de la Parlament, cetățenii văd pe străzi oameni ai legii, care desfășoară campanii de informare și prevenire a răspândirii COVID-19. Se verifică și diferite localuri, unități de comerț etc., iar în cazul în care se încalcă normele sanitar -epidemiologice, se aplică sancțiuni”, scrie ministrul pe pagina sa de socializare.

Voicu reiterează că scopul nu este de a aplica amenzi usturătoare în stânga și în dreapta, așa cum și-ar dori deputații Filip și Grosu, ci să informeze, să explice și să prevină situațiile în care se răspândește acest virus periculos.

”Cât privește deplasarea mea în statul Qatar, care, nu știu de ce i-ar fi îngrijorat pe cei doi deputați, vă comunic mai întâi de toate că vă scriu aceste rânduri de la Chișinău, unde sunt alături de colegii mei. În al doilea rând, în interesul suprem al cetățenilor țării noastre, MAI într-adevăr are o cooperare bună cu omologii din mai multe state, inclusiv cu statul Qatar. Această țară este solidară Republicii Moldova și ne-a ajutat inclusiv în combaterea pandemiei. Ca urmare a implicării mele personale, anul trecut țara noastră a beneficiat de ajutoare umanitare oferite de statul Qatar pentru medicii din Moldova. Pompierii și salvatorii moldoveni, la fel au beneficiat de suport din partea Qatarului, care a oferit diverse echipamente, ce ne ajută la salvarea vieților umane”, notează Voicu.

Ministrul asigură că va depune în continuare efort ca Moldova să primească sprijinul necesar pentru a salva și a proteja viața cetățenilor, iar urmare a vizitei în noștri Qatar țara noastră va primi 18 mii de doze de vaccin anti-Covid-19 pentru imunizarea angajaților MAI.

In this article