Vlah critică Guvernul: Nu cunoaștem cum sunt repartizați banii europeni

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, vine cu acuzații în adresa Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Aceasta susține că banii oferiți de partenerii externi Republicii Moldova nu sunt gestionați transparent....

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, vine cu acuzații în adresa Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Aceasta susține că banii oferiți de partenerii externi Republicii Moldova nu sunt gestionați transparent.

De asemenea, aceasta a declarat, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, că are acces la unele proiecte doar înaintea ședințelor Executivului.

„Astăzi țara noastră supraviețuiește doar pentru că avem un mare sprijin financiar oferit de Uniunea Europeană. Noi primim un mare ajutor financiar. Noi avem un deficit de buget. Dar, din păcate, nu cunoaștem cum sunt repartizați banii europeni. Nu înțelegem unde sunt granturile (…) Vă imaginați că atât de transparent lucrează Guvernul nostru încât eu, în calitate de membru al Cabinetului de miniștri, bașcan al regiunii găgăuze și nu cunosc. Acum este sfârșitul lunii noiembrie, dar eu nu știu care este bugetul pentru anul 2023. Membrii Guvernului în birouri aceste subiecte nu le pun în discuție”, a declarat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

La rândul său, reprezentanții Guvernului califică declarațiile drept un fals. Solicitată de postul public de televiziune, purtătoarea de cuvânt a premierului Natalia Gavrilița, Anastasia Taburceanu, a declarat că acuzațiile aduse de Vlah sunt nefondate.

Potrivit acesteia, donațiile partenerilor externi nu vin în bugetul de stat, dar sunt oferite ONG-urilor, iar hotărârile de Guvern sunt publicate cu o săptămână înainte de ședință.

In this article