Vladmir Voronin și-a exprimat regretul că Chișinăul evită dialogul cu Rusia

Summitul comunității politice europene, care a avut loc recent în satul moldovenesc Bulboaca, nu a durat mai mult de o jumătate de oră, cel puțin atâta timp cât...

Summitul comunității politice europene, care a avut loc recent în satul moldovenesc Bulboaca, nu a durat mai mult de o jumătate de oră, cel puțin atâta timp cât să se poată cuprinde participanții la acest forum, a declarat marți, în cadrul unei conferințe eNews despre summit, cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, relatează portalul eNews.md.

“Cel mult o jumătate de oră a fost de ajuns pentru a discuta câteva probleme importante în opinia lor acolo la summit! Cea mai importantă conversație, cred că a fost acolo între liderii Armeniei și Azerbaidjanului. Apropo, s-a spus că în Moldova ar fi semnat ceva. Dar nu s-a semnat nimic”, a declarat Vladimir Voronin.

Fostul președinte și-a exprimat opinia că președintele României, Klaus Iohannis, a fost cea mai sinceră persoană de la acest forum.

“El a spus direct, spre deosebire de Macron, Sandu și așa mai departe, că integrarea în Uniunea Europeană este un proces dificil”, a menționat Voronin.

Liderul comunist moldovean și-a exprimat regretul că Chișinăul evită dialogul cu Rusia, “de care Republica Moldova este legată printr-un trecut istoric”.

“Rusia a fost întotdeauna partenerul strategic al Republicii Moldova. Fără un parteneriat cu Federația Rusă, nimic nu va funcționa, nici integrarea europeană. Fie că îi place cuiva sau nu”, a adăugat Voronin.

Amintim că, la 6 iunie, la Chișinău a avut loc o conferință în cadrul căreia au fost discutate rezultatele summitului comunității politice europene, care a avut loc în Moldova la 1-2 iunie. Aceasta este organizată de portalul de informare și analiză eNews.md și compania Intellect Group.

In this article