Vladimir Voronin vine cu acuzații către ambasadorul SUA

Comunistul Vladimir Voronin susține că s-a confruntat cu problema ingerinței în afacerile interne ale Republicii Moldova de către ambasadorii SUA, atât în ​​timpul președinției sale, cât și în...

Comunistul Vladimir Voronin susține că s-a confruntat cu problema ingerinței în afacerile interne ale Republicii Moldova de către ambasadorii SUA, atât în ​​timpul președinției sale, cât și în toți anii de după mandatul său prezidențial.

Declarațiile au fost făcute în contextul anunțului ambasadorului SUA, Kent D. Logsdon, cu privire la sancțiunile împotriva lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

„La 24 iunie 2021, am scris chiar și un apel către ambasadorul american de atunci în Moldova, Derek Hogan, pe această temă. I-am subliniat ingerința și o încălcare gravă a Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”, a spus Voronin într-un comentariu pentru Sputnik.

Fostul președinte al Moldovei a menționat că într-o scrisoare către Hogan a citat „articolul 47 din Convenția de la Viena, care, printre altele, interzice diplomaților să se amestece în treburile interne ale statelor străine”.

În context, Voronin a declarat că și actualul ambasador încalcă Convenția de la Viena din 1961.

„Eu consider că actualul ambasador își încalcă atribuțiile determinate de Convenția de la Viena din 1961”, a declarat Voronin.

Amintim că miercuri, 26 octombrie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon, a anunțat că Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși în lista de sancțiuni a Statelor Unite.

In this article