Vladimir Voronin, despre aderarea R.Moldova în UE: Nu m-am opus niciodată proceselor de aderare, când eram la putere am vorbit despre modernizarea europeană

Al treilea președinte al Republicii Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că nu s-a opus niciodată proceselor de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Mai mult decât...

Al treilea președinte al Republicii Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că nu s-a opus niciodată proceselor de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, când era la putere, Voronin spune că a vorbit despre modernizarea europeană și a îndeplinit planul de cooperare cu UE mai devreme decât era preconizat, relatează breakingnews.md cu referire la enews.md.

„I-am cerut lui Putin ca documentele din cadrul CSI să fie adoptate în conformitate cu aspirațiile Moldovei de integrare europeană. Noi nu ne-am opus niciodată proceselor de integrare. Ne-am dat seama că procesul de negocieri va fi dificil. Dar am reușit să găsim compromisuri și a început lucrul în comun cu structurile europene. Mai ales în partea de pregătire a acordului de asociere cu UE. UE ne-a pus condiții, au fost 48 de puncte, noi ne-am exprimat dezacordul categoric asupra a 7 dintre ele. Am îndeplinit planul de cooperare cu UE în 3,5 ani, în loc de 5 ani, cât ne fusese alocat”, a menționat liderul PCRM, în cadrul masei rotunde ”Adunarea Națională din 21 mai. Ce-a fost asta? Sau Eurointegrarea: între întâlniri și realitate”.

Fostul președinte nu exclude că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova în 2024.

„Aș fi putut să nu fiu deputat, dar stau în Parlament ca să văd din interior cum se implementează calea europeană a Republicii Moldova. La putere nu sunt oameni competenți. Ei fac doar ce li se spune în ambasadele străine, nu pot face nimic pe cont propriu. Există probleme foarte serioase și ele trebuie depășite. Eu nu exclud că putem candida la președinție, indiferent cât ne va costa”, a declarat Voronin.

In this article