Vladimir Putin și Xi Jinping vor semna astăzi două acorduri la Moscova

În urma convorbirilor bilaterale, Vladimir Putin și Xi Jinping vor semna două documente importante pentru această vizită. „Primul este o declarație comună a Federației Ruse și a Chinei...

În urma convorbirilor bilaterale, Vladimir Putin și Xi Jinping vor semna două documente importante pentru această vizită. „Primul este o declarație comună a Federației Ruse și a Chinei privind aprofundarea relațiilor de parteneriat multilateral și cooperarea strategică ce intră într-o nouă eră”, a precizat consilierul președintelui Federației Ruse, Iuri Ușakov, transmite Interfax.

Al doilea document este o declarație comună privind planul de dezvoltare pentru domenii-cheie ale cooperării economice ruso-chineze, care va fi valabil până în 2030.

În afară de cele două documente importante, este în curs de elaborare și un pachet de documente ce include diverse domenii de cooperare.

„Peste 10 documente, care sunt în stadii diferite de pregătire, vor fi semnate, după cum se spune, ‘în marja’ vizitei. Ceea ce va fi semnat, înainte ca președintele rus să se întâlnească cu omologul său chinez și înainte ca președintele chinez să înceapă să discute cu presa, vă vom anunța despre aceasta separat”, a promis Ușakov.

In this article