Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct pentru situații de urgență, Aleksandr Ciuprian

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret de revocare din funcţie a ministrului adjunct pentru situații de urgență, Aleksandr Ciuprian. Documentul este publicat pe portalul de informații juridice. Amintim că...

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret de revocare din funcţie a ministrului adjunct pentru situații de urgență, Aleksandr Ciuprian. Documentul este publicat pe portalul de informații juridice. Amintim că Ciuprian a devenit ministru adjunct în 2006 și prim-ministru adjunct în 2018. În septembrie 2021, a devenit ministru interimar în Ministerul rus pentru Situaţii de Urgență, după decesul subit al ministrului Evgheni Zinicev, scrie Rador.

Motivele demiterii au apărut în presă, pe surse

Surse ale Agenţiei de presă RBC, au precizat anterior că unul dintre motivele demiterii lui Ciuprian de la Ministerul rus pentru Situaţii de Urgență este reforma detașamentului Centrospas lansată de Zinicev. Potrivit estimărilor, detașamentul urma să fie transformat într-o structură care, pe lângă faptul că se afla în serviciul statului, trebuia să poată presta servicii comerciale.

Forțele rusești au înregistrat unele succese în orașul Bahmut, situat pe linia frontului din estul Ucrainei, au declarat oficiali militari ucraineni, citați de Reuters. Bahmut și orașele din jur din regiunea Donețk au fost punctul central al asaltului în cea mai mare parte a celor 13 luni de invazie a Rusiei în Ucraina. „Forțele inamice au avut un anumit grad de succes în acțiunile lor menite să ia cu asalt orașul Bahmut”, a anunțat Statul Major General al forțelor armate ucrainene într-un raport de miercuri seara.

„Apărătorii noștri mențin orașul și resping numeroase atacuri inamice”, se arată în raport.

In this article