Vladimir Andronachi a primit statut de învinuit în dosarul „Consulatul Moldovei la Odesa”

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță atribuirea statului de învinuit pentru un fost deputat, în dosarul denumit generic „Consulatul Moldovei la Odesa”. Mai exact,...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță atribuirea statului de învinuit pentru un fost deputat, în dosarul denumit generic „Consulatul Moldovei la Odesa”.

Mai exact, acesta este învinuit de procurorii PCCOCS de faptul că a exercitat rolul de conducător în tentativa de deposedare a Moldovei de bunul imobil amplasat în Odesa, Ucraina, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în care-și are sediul consulatul Moldovei. Infracțiunea cercetată s-ar fi desfășurat cu participarea altor persoane, inclusiv cu funcții publice – membri ai unui grup criminal organizat.

Actualmente, în dosarul investigat sunt șase învinuiți, care în acest stadiu al investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii, se arată în comunicat.

Amintim că pe 2 noiembrie, fostul deputat Vladimir Andronachi, un aliat al fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, a fost reținut de autoritățile moldovenești la intrarea în Republica Moldova din partea Ucrainei.

In this article