Vlad Batrîncea spune că BCS va solicita Curții Constituționale să examineze constituționalitatea Legii PAS cu privire la asigurarea securității în spațiul informațional

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va solicita Curții Constituționale să examineze constituționalitatea Legii PAS cu privire la asigurarea securității în spațiul informațional. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului,...

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va solicita Curții Constituționale să examineze constituționalitatea Legii PAS cu privire la asigurarea securității în spațiul informațional. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea. Deputatul PSRM a declarat, la un post privat de televiziune, că acest lucru se va întâmpla imediat ce legea va fi votată în lectură finală.
”La sigur, deoarece ea contravine nu doar normelor naționale și Constituției, ea contravine standardelor de drept, a Comisiei de la Veneția. Ea contravine tuturor normelor care s-au construit în Republica Moldova datorită parteneriatului pe care-l avem în spațiul european”, a declarat deputatul.
Secretarul executiv al PSRM a reiterat că legea propusă de PAS este incertă, plină de subiectivisme și creează premise nu doar pentru a închide mass-media incomode, dar și atentează la libertatea de exprimare și de gândire a cetățenilor. Potrivit lui Batrîncea, o asemenea lege nu face decât să instaureze în Republica Moldova un regim polițienesc.

In this article