Vlad Batrîncea: Din 2014 consecvent batem alarma privind furtul bancar. De două ori am încercat să scoatem povara acestui furt de pe umerii cetățenilor 

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor susține ideea organizării audierilor pe marginea furtului miliardului și a adoptarea unei Hotărâri în baza notei informative prezentate, vineri, de Procuratura...

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor susține ideea organizării audierilor pe marginea furtului miliardului și a adoptarea unei Hotărâri în baza notei informative prezentate, vineri, de Procuratura Generală pe evoluțiile în dosarul fraudei bancare.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat că nota trimisă de organul de urmărire penală în Parlament conține informații noi. În raport apare noțiunea factorului politic în frauda bancară.

”Este deja mai clar rolul BNM, care a solicitat acea acoperire financiară din partea Guvernului. Sunt informații noi care trebuie examinate”, a spus Batrîncea.

Socialistul a remarcat că audierile pe marginea furtului miliardului trebuie pregătite bine și ele trebuie să aibă o anumită finalitate.

”Din 2014 consecvent batem alarma privind furtul bancar. De  două ori am încercat să scoatem povara acestui furt de pe umerii cetățenilor, dar cu părere de rău nu am reușit în acest sens”, a mai spus deputatul.

Parlamentul a luat acum o pauză, perioadă în care Comisia juridică, numiri și imunități va pregăti un raport și proiect de hotărâre pe marginea notei informative prezentate de Procuratura Generală pe evoluțiile în dosarul ”furtului miliardului”.

In this article