Vlad Batrîncea către deputații PAS și DA: Ce PR politic, ce rating doriți să obțineți pe marginea subiectului cu vaccinul? (VIDEO)

Cinic și iresponsabil! Astfel a calificat deputatul PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, comportamentul deputaților PAS și ai Platformei DA în timpul dezbaterii proiectului de lege cu privire la...

Cinic și iresponsabil! Astfel a calificat deputatul PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, comportamentul deputaților PAS și ai Platformei DA în timpul dezbaterii proiectului de lege cu privire la procurarea de urgență a vaccinului anti-COVID.

„Eu mă mândresc cu medicii noștri și le mulțumesc pentru suportul lor, m-au ajutat când am trecut prin situații dificile. Sunt sigur că noi toți am avut sute de apeluri din teritoriu, când cineva nu are loc în spital, medicamente… Și noi toți am petrecut pe cineva drag pe ultimul drum. Evident că în această situație ar fi bine măcar cumva să ne abținem de la aceste declarații și manipulări. Ce PR politic și ce rating vrem să obținem pe marginea acestui subiect? Să scoatem medicii în stradă, ori ce dorim noi? Evident că acest comportament este cinic și iresponsabil”, a declarat Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului le-a amintit deputaților PAS cu DA că și ei sunt aleși ai poporului și că în loc de critici ar trebui să vină cu soluții constructive privind depășirea pandemiei.

“Azi avem “voi trebuie să faceți, voi votați, voi sunteți obligați, voi sunteți responsabili…” Cine voi? Noi toți suntem aleși ai poporului. Să o facă cineva, dar noi să vă reproșăm. Stimați cetățeni, ce discutăm noi, noi nu discutăm subiectele despre care ați ascultat în regim online. Noi discutăm despre o derogare de la lege care să permită achiziționarea vaccinului în regim simplificat. Direct. Ca guvernul să fie dinamic. De ce? Pentru că noi cunoaștem că țările mai mari au capacități mai mari, sunt mai influente. A fost luptă aprigă pentru a procura acest vaccin”, a explicat Batrîncea.

In this article