Vizita primarului general Ion Ceban în Israel a fost una plină de rezultate

Vizita primarului general Ion Ceban în Israel, acolo unde au avut loc întrevederi de rang înalt, a fost una plină de rezultate, iar acest lucru demonstrează încă o...

Vizita primarului general Ion Ceban în Israel, acolo unde au avut loc întrevederi de rang înalt, a fost una plină de rezultate, iar acest lucru demonstrează încă o dată că mun. Chișinău este susținut în procesul de dezvoltare și că are prieteni demni în acest sens.

”Ne dorim colaborare cu toate instituțiile, orașele și vrem să preluăm cele mai bune practici. Fiecare întrevedere este foarte importantă. Am vorbit despre situația actuală, despre proiectele pe care le realizăm și le putem prelua. Am avut multe întrevederi. M-am întâlnit cu președintele Parlamentului (Knesset), Amir Ohana, cu liderul Coaliției de Guvernare, Ofir Katz, cu președintele Comisiei parlamentare Relații Externe și Apărare, Yuli Edelstein, cu mai mulți miniștri, cu primarii din Ierusalim și Tel Aviv, cu viceprimarul de Haifa. Am inițiat unele procese suplimentare în ceea ce ține de orașul Netania, urmează să facem invitațiile necesare pentru a iniția un proces de cooperare. M-am întâlnit cu lideri religioși, cu Patriarhul Ierusalimului și cu Rabinul Principal. Am avut întrevederi cu reprezentanți ai ONG-urilor, cu cei ai mediului de afaceri”, a declarat Ion Ceban la ședința de azi a Primăriei Chișinău.

Edilul a mai declarat că în cadrul tuturor întâlnirilor din Israel a fost prezentată și Harta Investițională a Chișinăului. Ion Ceban a precizat că după Forumul Economic de toamna trecută au fost semnate deja contracte de peste 300 de milioane de lei, iar procesul continuă.

Amintim că în cadrul vizitelor cu oficialii din Israel, Ion Ceban le-a făcut invitații de a participa la evenimentele dedicate comemorării victimelor Holocaustului și pentru a marca 120 de ani de la Pogromul din Chișinău. Acțiunile vor fi organizate la Chișinău în perioada 20-21 aprilie. La fel, a fost transmisă și invitația de a participa la Forumul Social, care va avea loc în perioada 4-6 mai la Chișinău.

In this article