Vizită de lucru a primarului general, Ion Ceban, în orașul Grenoble, Franța

În perioada 30-31 mai 2022, primarul general Ion Ceban întreprinde o vizită de lucru în orașul Grenoble, Franța, la invitația omologului său, dl Eric Piolle. Edilul va participa...

În perioada 30-31 mai 2022, primarul general Ion Ceban întreprinde o vizită de lucru în orașul Grenoble, Franța, la invitația omologului său, dl Eric Piolle.
Edilul va participa la cea de-a doua Sesiune a Orașelor în tranziție: „ 48 de ore de gestionare durabilă a resurselor: A produce și a consuma altfel”.

„Voi avea o întrevedere cu Primarul orașului Grenoble, dar și mai multe întâlniri oficiale cu alți reprezentanți ai administrației locale din Grenoble. Vom discuta despre continuarea cooperării dintre orașele noastre, revitalizarea relațiilor de colaborare, aplicarea la proiecte comune, gestionarea crizei refugiaților etc. Printre subiectele care vor fi discutate la eveniment se numără:

– Managementul resurselor teritoriale: ce instrumente sunt necesare de aplicat în politica publică,
– „Reducerea consumului si dezvoltarea politicilor publice”,
– „Gestionarea durabilă a resurselor prin abordarea comună” etc.

Grenoble a câștigat titlul de „Capitala Verde a Europei” pentru anul 2022.
Acest titlul va da un impuls și va inspira și alte orașe să profite de oportunitățile oferite de experiența orașului Grenoble în vederea promovării politicilor și bunelor practici urbane”, a declarat Ceban.

Acordul oficial de înfrăţire a fost semnat la 25 ianuarie 1977, în orașul Grenoble, Franța, de către Domnul Hubert Dubedou, Primar al oraşului Grenoble și Domnul Nicolae Guzun, Preşedinte al comitetului executiv Chişinău. Acesta, este cel mai vechi acord de colaborare.

In this article