Vitalie Ciobanu și Ion Corețchi, apreciați cu distincții de stat

Președinta Maia Sandu i-a conferit directorului Agenției pentru Știință și Memorie Militară, colonel în rezervă Vitalie Ciobanu „Ordinul de Onoare”, iar prim-dirijorului Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova, căpitanul...

Președinta Maia Sandu i-a conferit directorului Agenției pentru Știință și Memorie Militară, colonel în rezervă Vitalie Ciobanu „Ordinul de Onoare”, iar prim-dirijorului Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova, căpitanul Ion Corețchi – titlul onorific „Maestru în Artă”. Două decrete în acest sens au fost semnate pe 3 septembrie, cu ocazia Zilei Armatei Naționale. 

Potrivit decretului prezidențial, lui Vitalie Ciobanu i s-a conferit „Ordinul de Onoare” „în semn de apreciere a activității îndelungate și prodigioase în domeniul muzeologiei, pentru abnegația și profesionalismul manifestate în salvgardarea și valorificarea patrimoniului istoric militar național, precum și pentru contribuție substanțială adusă la transmiterea memoriei tradițiilor militare tinerelor generații”.

Iar Ion Corețchi a fost apreciat cu titlul onorific „Maestru în Artă” pentru „merite deosebite în dezvoltarea artei muzicale, măiestrie profesională și înaltă prestație artistică, precum și pentru contribuție la promovarea imaginii Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova”.

In this article