Violența în familie soldată cu decesul victimei, îl va ține după gratii pe făptuitor timp de 13 ani

Prin sentința Judecătoriei Cimișlia, sediul Central, din 06 februarie 2023, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de violență în...

Prin sentința Judecătoriei Cimișlia, sediul Central, din 06 februarie 2023, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de violență în familie soldată cu decesul victimei (art.201alin.(4) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, locuind în concubinaj cu o femeie de 38 de ani, în timpul traiului comun, manifesta periodic violență verbală și fizică, fapte care nu au fost reclamate de către victimă autorităților.

Prin urmare, în noaptea de 09 spre 10 octombrie 2022, făptuitorul, aflându-se la o stână unde lucra în calitate de cioban și locuia și concubina sa, din diferite motive, intenționat a aplicat violență fizică față de ultima, manifestată prin aplicare de lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, doborând-o la sol, iar în această poziție i-a aplicat multiple lovituri cu picioarele în regiunea cutiei toracice. Victima a reușit să fugă, solicitând ajutorul altor persoane, astfel fiind preluată de ambulanță.

În rezultatul loviturilor, femeia s-a ales cu multiple fracturi bilaterale ale coastelor, cât și ruptura splinei cu infiltrări sangvine în țesuturi și șoc hemoragic, leziuni care au cauzat survenirea decesului acesteia la 10 octombrie 2022.

La 11 octombrie 2022, inculpatul a fost reținut de către organul de urmărire penală, ulterior plasat în arest preventiv, pe toată perioada urmăririi penale, cât și a examinării cauzei în instanța de judecată.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina declarând că în perioada concubinajului timp de 4 ani de zile nu și-a agresat concubina niciodată, astfel cauza s-a examinat în ședință de judecată publică, în procedură generală.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Comrat.

In this article