Violență în familie soldată cu deces . Suspectul plasat în arest preventiv

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, locuitor a capitalei a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru violență în familie,...

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, locuitor a capitalei a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru violență în familie, soldată cu decesul victimei.  

În dimineața de 18 decembrie, Inspectoratul Buiucani din cadrul Direcției de Poliției a mun. Chișinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului 112, chiar de suspect care a  comunicat că a depistat soția în vârstă de 55 de ani, fără suflare.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă, fiind solicitat și medicul legist. Ulterior în urma examinării cadavrului, s-a stabilit că decesul femeii a survenit în rezultatul aplicării mai multor lovituri în regiunea capului și pe suprafața corpului.

Totodată în cadrul investigațiilor întreprinse la fața locului de către ofițerii de investigație și urmărire penală, s-a stabilit că în seară de 17 decembrie, în urma consumului de alcool, între soți s-a iscat un conflict care a generat în violență.   Bărbatul aplicându-i mai multe lovituri soției pe diferite părți ale corpului, iar dimineață a găsit femeia fără suflare.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ,,violență în familie” care a cauzat vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, soldată cu decesul victimei, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.

Pentru fapta comisă, conform legislației penale în vigoare, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani.

In this article