Vindeau arme pe internet. Cinci persoane, reținute de poliție

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a Inspectoratului național de investigații al IGP, au efectuat acțiuni ample investigativ-operative în scopul depistării și contracarării realizării ilegale a armelor neletale pe internet,...

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a Inspectoratului național de investigații al IGP, au efectuat acțiuni ample investigativ-operative în scopul depistării și contracarării realizării ilegale a armelor neletale pe internet, care fac obiectul declarării și neapărat trebuie să se afle la evidența poliției.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, ofițerii de investigații au identificat mai multe persoane care vindeau online arme neletale deținute ilegal, cu un preț de la 2000 la 4000 de lei pentru o armă

De asemenea, polițiștii au stabilit că armele erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova fără acte de vămuire, ulterior, fiind plasate pe internet pentru a fi vândute.

Mai mult, potențialii cumpărători sunt persoane cu un trecut dubios sau doritori de a se evidenția pe rețelele de socializare cu scopul de a se promova în spațiu online.

Armele ridicate au fost remise pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare a IGP, în vederea stabilirii parametrilor caracteristici a fiecărei arme.

Suspecții cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani, riscă amendă de până la 4500 lei, confiscarea armelor sau după caz nimicirea acestora.

Menționăm că, Legea interzice folosirea şi aplicarea în locuri publice a armelor cu aer comprimat sau cu gaze sub presiune (pneumatice).

In this article