VIDEO// Vindeau droguri prin Telegram. Două persoane au fost arestate

Doi membri activi ai unui grup infracțional, suspectați de realizarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul raionului Criuleni, au fost reținuți de polițiști. Unul dintre suspecți...

Doi membri activi ai unui grup infracțional, suspectați de realizarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul raionului Criuleni, au fost reținuți de polițiști.

Unul dintre suspecți a fost anterior judecat pentru infracțiuni similare, fiindu-i stabilită pedeapsa de 5 ani închisoare cu suspendare.

Schema infracțională a suspecților a fost deconspirată de ofițerii Direcţiei investigații „Сentru” a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu polițiștii și procurorii din Criuleni.

În cadrul procesului de documentare, polițiștii au efectuat achiziții de control, în cadrul cărora s-a constatat că membrii grupului comercializau droguri de diferite tipuri prin diverse aplicații telefonice, inclusiv ”Telegram”.

În urma măsurilor speciale de investigații, membrii grupării au fost reținuți în flagrant în Criuleni, unde au fost efectuate percheziții corporale ale figuranților, precum și în automobilul personal al unuia dintre ei. Este vorba despre doi bărbați cu vârstele de 19 și 25 de ani, ambii locuitori ai orașului Criuleni.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat 9 pachețele de tip ,,ZIP-LOCK” cu substanțe asemănătoare etnobotanicelor și marijuana, mijloace bănești provenite din comercializarea drogurilor și un cântar electronic utilizat la cântărirea substanțelor narcotice. Acestea au fost ridicate și transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei.

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecții au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 15 ani de închisoare.

În continuare, sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat sau au favorizat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

In this article