VIDEO// Un pușcăriaș șantaja o chișinăuiancă cu fotografiile ei intime și cerea bani. Suspectul și-ar mai putea adăuga câțiva ani la termenul de detenție

Pe  data de 18 martie, o femeie în vârstă de 35 ani, locuitoare a capitalei, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție Botanica al Direcției de...

Pe  data de 18 martie, o femeie în vârstă de 35 ani, locuitoare a capitalei, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, precum că este șantajată de către un bărbat cu care a făcut cunoștință pe rețelele de socializare, care deține poze compromițătore și  amenința că le v-a publica pe rețelele de socializare.

Urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că suspectul în vârstă de 21 de ani, originar dintr-o localitate din r. Ialoveni, care la moment se află în detenție într-un penitenciar și sub pretextul că ar deține poze compromițătoare ale acesteia cu caracter intim, ar fi amenințat-o și cerut suma de 10 000 lei, în caz contrar v-a publica imaginile pe rețelele de socializare. Ulterior în urma discuțiilor victimei cu suspectul s-a stabilit că femeia urmează să-i transmită suma de 5 000 lei.

Astfel, la data de 19 martie, femeia s-a întâlnit cu un tânăr, pentru a-i transmite suma de 5 000 lei, iar în momentul transmiterii acesta a fost reținut de ofițerii de investigație a IP Botanica. Individul a fost escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul care s-a dovedit a fi în vârstă de 20 ani, a recunoscut că a fost intermediar, fiind rugat de către un cunoscut să meargă la întâlnire pentru a lua banii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin.(3), Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la  7 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 117 500 de lei.

In this article