VIDEO// Un funcţionar al IP Botanica şi un complice au pretins 20 mii EURO

Începând cu luna mai curent, angajaţii Procuraturei Anticorupție, în comun cu ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în baza materialelor și informației...

Începând cu luna mai curent, angajaţii Procuraturei Anticorupție, în comun cu ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în baza materialelor și informației preliminare deținute, au documentat acţiunile pretins ilegale ale angajatului Inspectoratului de Poliţie (IP) Botanica și complicele acestuia.

Astfel, acțiunile infracționale s-au exprimat prin faptul că, angajatul poliției a pretins suma  negociată de 20000 EURO. Acesta a susţinut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul organelor de drept, în scopul mușamalizării examinării și neatragerii la o eventuală răspundere pentru acțiunile de escrocherie a unui cetăţean. Ulterior, funcţionarul IP Botanica şi intermediarul au primit, în 3 tranșe, mijloace financiare în sumă de 7350 EURO.

La data de 22.05.2020, de către angajații SPIA al MAI, în comun cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale, au fost reţinuţi angajatul IP Botanica și complicele acestuia.

În consecinţă, au fost efectuate percheziții corporale, în automobilele și domiciliile bănuiţilor.  În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit.

Ulterior, vor fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi altor persoane complice la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

In this article