Un bărbat de 28 de ani este cercetat penal după ce ar fi furat mai multe bunuri din 3 automobile parcate în curtea unui bloc de locuit.

Potrivit unui comunicat al Poliției, bănuitul ar fi sustras din mașini o cameră de bord, o tabletă, un ceas și mai multe bunuri după ce noaptea a deteriorat geamurile automobilului și a reușit să pătrundă în interior.

Prejudiciul cauzat proprietarilor a fost estimat la 9.000 de lei.

Dimineață, după ce ar fi săvârșit infracțiunile, bărbatul a fost observat de către un echipaj de poliție pe o stradă din sectorul Rîșcani al capitalei, având un comportament suspect, iar când a văzut polițiștii și-a schimbat direcția de deplasare.

Astfel, acesta a fost reținut. Ulterior, oamenii legii au depistat la el mai multe bunuri, proveniența cărora nu a putut să o comunice.

Totodată, acesta nu este la prima abatere de la lege, acum câteva luni bărbatul a fost eliberat din detenție fiind judecat pentru circulaţia ilegală a drogurilor.

Suspectul riscă amendă de la 32.500 la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.