VIDEO// Un avion ucrainean cu 161 de pasageri la bord, a aterizat de urgență pe un câmp din Rusia

Un avion Airbus-A320 Ural Airlines, care zbura de la Soci la Omsk, a efectuat o aterizare de urgență pe un câmp din regiunea Novosibirsk, lângă satul Kamenka.  Despre...

Un avion Airbus-A320 Ural Airlines, care zbura de la Soci la Omsk, a efectuat o aterizare de urgență pe un câmp din regiunea Novosibirsk, lângă satul Kamenka.  Despre aceasta comunică departamentul regional al Ministerului rus al Situațiilor de Urgență, notează meduza.io.

Avionul ucrainean a aterizat de urgență cu 161 de persoane la bord. Printre ei se aflau șase membri ai echipajului și 21 de copii. Ministerul rus al Situațiilor de Urgență a declarat că nimeni nu a fost rănit. Pasagerii au fost plasați într-un centru cultural local și sunt examinați de medici.

...

Ministerul Sănătății din Regiunea Novosibirsk a declarat că o singură persoană a avut nevoie de ajutor medical, dar asta din motiv că avea tensiunea arterială crescută. Potrivit datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit în urma aterizării de urgență.

Totuși, o comisie de investigație a deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor de siguranță a traficului și operarea transportului aerian (Articolul 263 din Codul penal al Federației Ruse).

Unele surse informează că avionul a aterizat de urgență din cauza unei scurgeri a sistemului hidraulic. O sursă a spus pentru RIA Novosti că ar fi apărut o defecțiune a sistemului hidraulic în timpul zborului. Totuși, motivele incidentului încă nu au fost raportate oficial.

 Amintim că un caz similar s-a întâmplat pe 15 august 2019, când un Airbus A321 al companiei Ural Airlines, care se îndrepta de la Moscova la Simferopol, a efectuat o aterizare de urgență în regiunea Moscovei după ce a decolat de pe aeroportul Jukovski. Avionul a aterizat cu trenul de aterizare retras într-un câmp de porumb lângă satul Rîbaki.

Cauza aterizării de urgență a fost o coliziune cu un stol de pescăruși, care a lovit ambele motoare. Niciunul dintre pasageri nu a murit. Experții susțin că echipajul nu plănuia să aterizeze într-un câmp de porumb, ci dorea să se întoarcă pe aeroportul de plecare, dar nu a putut face acest lucru din cauza mai multor greșeli.

In this article