VIDEO// Tudor Deliu, ironic la scrisoarea expediată de Maia Sandu

Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră că scrisorile expediate în adresa altor candidați de către lidera PAS, Maia Sandu, nu sunt decât „o tehnică electorală” și nu e...

Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră că scrisorile expediate în adresa altor candidați de către lidera PAS, Maia Sandu, nu sunt decât „o tehnică electorală” și nu e momentul potrivit pentru acest lucru. Cel puțin asta a declarat Tudor Deliu într-un interviu pentru cei de la Unimedia. Candidatul PLDM la prezidențiale susține că nu are timp să citească scrisori, pentru că merge la „întâlniri cu cetățenii”.

„Mi se creează impresia că stilul epistolar este o tehnologie electorală a partidului respectiv, fiindcă am mai primit scrisori. Cred că nu e timpul să ne trimitem unul altuia scrisori, ca să nu pățim ca în opera lui Caragiale, ca cetățeanul turmentat la sfârșit să se întrebe: dar eu pentru cine votez? Este nevoie de consolidat forțele fără scrisori și dacă vorbim despre securizarea votului, nu cred că noi prin scrisori trebuie să vorbim despre acest lucru”.

Acesta a precizat că PLDM a securizat voturile în cadrul a trei scrutine electorale care au avut loc în perioada 2016-2019, fără a aștepta apeluri din partea colegilor din formațiunile care au participat la scrutinele respective.

Amintim că, anterior, liderul PAS, Maia Sandu, a expediat în adresa altor candidați o scrisoare-invitație la discuție privind neatacarea reciprocă în campanie, dar și despre acțiuni de securizare a votului din 1 noiembrie. Până acum, doar candidatul Blocului Unirea a spus că e dispus să participe la discuții.

In this article