VIDEO// Trei tineri explică cum au agresat și jefuit un bărbat în Capitală

Un adolescent de 18 ani și trei minori cu vârstele cuprinse între 14 și 17 ani, locuitori a mun. Chișinău, au fost reținuți de ofițerii secției investigare...

Un adolescent de 18 ani și trei minori cu vârstele cuprinse între 14 și 17 ani, locuitori a mun. Chișinău, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf stradal.

În noaptea de 21 august, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, comunicând că în mod deschis a fost deposedat de geantă în timp ce se deplasa pe str. Alba Iulia. La  fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se deplasa spre domiciliu, patru indivizi s-au apropiat de el și au cerut o țigară ulterior l-au agresat și în mod deschis i-au sustras geanta în care se afla telefonul mobil de model ,,Sony Z5”, actele de identitate și alte bunuri materiale, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat fiind estimat de către victimă la 6 200 lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați, reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că în momentul comiterii infracțiunii se aflau în stare de ebrietate.

Actualmente tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate  pentru jaf, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

In this article