VIDEO// Spălare de bani și substanțe chimice de 144.000.000 lei din Rusia și Letonia. Percheziții în patru localități

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță desfășurarea perchezițiilor în patru localități într-un dosar de spălare de bani și păstrare necorespunzătoare a peste 20.000.000 kg de îngrășăminte...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță desfășurarea perchezițiilor în patru localități într-un dosar de spălare de bani și păstrare necorespunzătoare a peste 20.000.000 kg de îngrășăminte (inclusiv NPK) și sulfat de amoniu, ce ar fi de calitate îndoielnică (video).

Potrivit estimărilor, substanțele chimice importate din Rusia și alte state de către o companie fondată de cetățeni ai Moldovei și Rusiei ar valora peste 144.000.000 lei. În rezultatul perchezițiilor la depozite din Edineț, Florești și Cahul, substanțele păstrate necorespunzător sub cerul liber au fost ridicate, precum și saci cu mostre de substanță granulată ce urmează a fi supusă expertizării. De asemenea, din oficiul din Chișinău au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, dar și purtători de informație și dispozitive de comunicare.

Urmare a acțiunilor procesual-penale, procurorii PCCOCS i-au atribuit unui factor de decizie de la Chișinău statutul de bănuit. Investigațiile continuă, cu asigurarea garanțiilor procedurale și prezumției nevinovăției față de acesta, potrivit legii.

In this article