VIDEO// Și-a incendiat amicul după ce au consumat împreună băuturi alcoolice. Riscă până la 15 ani de închisoare

Un bărbat în vârstă de 31 de ani originar din Tiraspol, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a...

Un bărbat în vârstă de 31 de ani originar din Tiraspol, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău,  pentru Vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

Pe data de 23 august, dispeceratul Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că într-o locuință amplasată pe str. Ștefan Ciobanu  un bărbat a decedat din cauza mai multor leziuni în formă de arsuri.

Polițiștii IP Botanica de comun cu procurorul Procuraturii mun. Chișinău oficiul Botanica, imediat s-au deplasat la fața locului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Din discuțiile cu soția s-a stabilit că victima bărbat în vârstă de 54 de ani, cu o seară înainte împreună cu bărbatul care închiriază la ei o cameră au mers în ospeție la un prieten pe str. Muncești, ulterior când s-a întors acasă pe suprafața corpului avea multiple leziuni corporale pe diferite părți ale corpului în formă de arsuri de diferite grade. La solicitarea de a chema un echipaj medical acesta categoric a refuzat.

În acest context, forțele de ordine au inițiat o cauză penală și dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală. Supectul fiind reținut în odaia pe o închiria de la victimă.

Astfel, în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că în timp ce se aflau în ospeției între el și victimă s-a iscat un conflict în timpul căruia ultimul cu un cuțit i-a aplicat o tăietură iar acesta a luat sticla în care se afla o substanță înflamabilă ,,Spirt”  l-a stropit și i-a dat foc, după care împreună cu proprietarul l-au stins după care au mers acasă. Suspectul nu este la prima abatere acesta anterior fiind judecat pentru infracțiune de jaf.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentu ,,Vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”, infracțiune care conform legislației în vigoare se  pedepsește cu închisoare de la 12 la 15 ani.

In this article