VIDEO // Se lucrează intens la livrarea gazului ieftin pentru consumatorii din Găgăuzia, Taraclia și Orhei, spune directorul companiei NORDGAZ FURNIZARE

Directorul companiei NORDGAZ FURNIZARE a anunțat astăzi că se desfășoară o intensă campanie pentru furnizarea de gaz ieftin în regiunea Găgăuzia, extinzându-se în Taraclia și Orhei, cu perspective...

Directorul companiei NORDGAZ FURNIZARE a anunțat astăzi că se desfășoară o intensă campanie pentru furnizarea de gaz ieftin în regiunea Găgăuzia, extinzându-se în Taraclia și Orhei, cu perspective de a oferi servicii la nivel național, în funcție de cereri.

Într-o conferință de presă susținută de Alexandr Grosu, directorul NORDGAZ FURNIZARE, s-au evidențiat progrese semnificative în urma unei întâlniri constructive cu guvernatorul Găgăuziei. A fost stabilit un plan de acțiune comun pentru a asigura accesul la gaz la un preț avantajos pentru locuitori și instituții sociale din regiune.

De asemenea, compania a semnat un contract crucial cu operatorul de rețele distribuție Găgăuz-Gaz, deschizând calea pentru începerea livrărilor de gaz ieftin către consumatorii finali. Grosu a subliniat că aceasta reprezintă o etapă esențială pentru asigurarea necesităților energetice ale comunității.

În paralel, NORDGAZ FURNIZARE a direcționat contracte similare către toți operatorii de rețele distribuție din Republica Moldova, într-un efort de a aduce gazul la un preț echitabil pentru consumatorii conectați la rețelele de presiune medie și înaltă.

Partenerul principal, ZEN SOLAR ENERJİ, și-a confirmat angajamentul prin efectuarea primei plăți avansate de 3,5 milioane de euro pentru gazul destinat consumatorilor din Găgăuzia și alte regiuni vizate, consolidând astfel parteneriatul strategic.

În privința infrastructurii locale, a fost identificat un spațiu adecvat în Comrat pentru deschiderea unui centru de servicii pentru clienți, cu pregătirile în desfășurare pentru primirea clienților.

Planurile pentru săptămâna viitoare includ semnarea unui contract vital cu Ukrtransgaz, operatorul de depozite subterane de gaz din Ucraina, pentru a îmbunătăți logistica și a optimiza costurile. Compania vizează, de asemenea, diversificarea surselor de aprovizionare, având în vedere contracte preliminare cu traderi europeni.

O atenție deosebită rămâne asigurării unei tranziții eficiente a consumatorilor la NORDGAZ FURNIZARE. Planurile de lansare a unui centru de apeluri pentru informarea consumatorilor și facilitarea procesului sunt în curs de implementare.

Reprezentanții companiei sunt încrezători că vor începe livrarea gazului primilor consumatori la 1 decembrie 2023, confirmând astfel angajamentul lor de a asigura accesul transparent și eficient la gaz în întreaga regiune.

Menționăm că liderul echipei Partidului ȘOR, Ilan Șor, a evidențiat posibilitatea furnizării de gaz ieftin pentru locuitorii din Găgăuzia, Taraclia și Orhei. În ciuda demersurilor altor companii care au demonstrat că pot oferi gaz ieftin consumatorilor din Moldova, autoritățile de la Chișinău, inclusiv Ministerul Energiei și Moldovagaz, continuă să se opună vehement, menținând tariful actual de peste 18 lei pentru un metru cub de gaze. Printre furnizorii contestați se numără și un consilier al ministrului actual al Infrastructurii, Andrei Spînu.

In this article