VIDEO// Scene de luptă din Severodonețk, orașul asediat de ruși

În estul Ucrainei se duc bătălii grele pentru orașul Severodonețk, considerat ultimul punct aflat încă sub controlul armatei ucrainene în regiunea Lugansk. Trupele ruse avansează dinspre periferie spre...

În estul Ucrainei se duc bătălii grele pentru orașul Severodonețk, considerat ultimul punct aflat încă sub controlul armatei ucrainene în regiunea Lugansk. Trupele ruse avansează dinspre periferie spre centrul orașului, însă ucrainenii continuă să se apere, blocând o ofensivă masivă a Moscovei în tot Donbasul.

Bombardamentele rusești au transformat o mare parte din oraș în ruine, armata lui Putin distrugând aproape toate casele din Severodonețk.

Trupele ruse au intrat în periferiile de sud-est și de nord-est ale orașului, dar apărarea ucraineană a încetinit campania rusă din regiunea Donbas.

Ascunși printre ruine, soldații ucraineni continuă să apere orașul și civilii rămași acolo de bombardamentele constante ale forțelor ruse.

 

 

Liderul separatist a declarat agenției de presă de stat rusă că luptele au loc în oraș, dar forțele ruse nu avansează atât de rapid pe cât s-ar fi putut spera.

Pe măsură ce rușii și-au mutat operațiunile în est, după eșecul de a cuceri Kievul, cucerirea orașului Severodonețk a devenit un obiectiv-cheie pentru Moscova pentru a putea control întregul Donbas. Asaltul a transformat localitatea în „noul Mariupol” cu bombardamente constante, civili adăpostiți în buncăre fără apă sau electricitate și opțiuni limitate de evacuare.

In this article