VIDEO// Riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf stradal comis în sectorul Botanica

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din r. Rezina, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție...

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din r. Rezina, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf stradal. Acesta anterior a mai fost judecat pentru furt și jaf.

Cazul a avut loc la data de 20 octombrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica, fiind sesizați de către un bărbat în vărstă de 45 de ani, comunicând că în timp ce se afla pe bd. Dacia, în mod deschis a fost deposedat de telefonul mobil. La locul faptei polițiștii au stabilit că suspectul s-a apropiat de partea vătămată și aplicând violenața i-a sustras telefonul mobil de model ”SAMSUNG”. Suspectul prin acțiunile lui a cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 4 000 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cât și identificarea făptașului în comiterea infracțiunii. Totodată polițiștii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul comiterii infracțiunii.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de către forțele de ordine suspectul în comiterea infracțiunii a localizat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vina comunicând că în momentul comiterii infracțiunii se afla sub influența acoolului.

Conform legislației în vigoare bărbatul pentru fapta comisă riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article