VIDEO// Riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt din locuință

Un locuitor a capitalei, în urma măsurilor întreprinse a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a...

Un locuitor a capitalei, în urma măsurilor întreprinse a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt din apartament. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 35 de ani, anterior judecat pentru infracțiuni analogice și violență în familie.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 16 septembrie, polițiștii fiind sesizați de către proprietarul apartamentului amplasat pe str. Armenească, comunicând că din locuință i-au fost sustrase bunuri materiale. La locul faptei imediat a fost îndreptată grupa operativă, unde în cadrul documentării la fața locului polițiștii au stabilit că individul a pătruns în locuință prin forțarea geamului. Proprietarul apartamentului a declarat că din locuință i-au fost sustrase instrumente electrice.

Prejudiciul estimat de către proprietarul locuinței de unde au fost sustrase bunurile materiale constituie 12 150 lei.

Astfel, urmare a acțiunilor de investigație întreprinse de către ofițerii de investigație suspectul în comiterea infracțiunii a fost localizat și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. Bunurile sustrase au fot depistate și ridicate de către polițiști din locuința individului și urmeză a fi întoarse proprietarului.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

In this article