VIDEO// Riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt din automobil

Un minor în vârstă de 17 ani și un tânăr de 20 de ani, locuitori ai capitalei sunt cercetați penal, după ce au fost reținuți de ofițerii de...

Un minor în vârstă de 17 ani și un tânăr de 20 de ani, locuitori ai capitalei sunt cercetați penal, după ce au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuiți de furt din automobil.

Conform informațiilor acumulate în cadrul investigațiilor, polițiștii au constatat că suspecții prin deteriorarea lacătului au pătruns într-un automobil ,,Dacia logan”, ce era parcat în curtea blocului de locuit de pe str. N. Dimo. Aceștia au sustras din automobil o geantă de dame în care se aflau mijloace bănești,  o pereche de ochelari pentru vedere, un powerbank, un telefon mobil de model ,,Fly” și actele de identitate. Prejudiciul a fost estimat de către partea vătămată la 6 450 lei.

Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere. Suspecții s-au dovedit a fi anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

In this article