VIDEO// Riscă închisoare pentru furt de pe card bancar

O tânără în vârstă de 23 de ani, a fost reținută de ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Buiucani, acesta fiind suspectată de comiterea unui furt de bani....

O tânără în vârstă de 23 de ani, a fost reținută de ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Buiucani, acesta fiind suspectată de comiterea unui furt de bani.

Polițiștii au fost sesizați pe data de 23 iulie de către o tânără comunicând că de pe cardul bancar i-au fost sustrase mijloace bănești. Tânăra a comunicat că este angajata unei grădinițe amplasată pe str. Cornului, iar geanta  în care se aflau bunurile materiale se afla fără supraveghere în grupa unde activează. Totodată aceasta a comunicat că codul se afla împreună cu cardul, alte bunuri înafară de banii de pe card nu i-au dispărut.

Îmediat pe cazul dat polițiștii au inițiat mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cât și a persoanei care a comis furtul. Astfel în cadrul investigațiilor au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins persoana care a efectuat tranzacția de extragere a banilor de pe cardul bancar a părții vătămate.

În acest context a fost stabilită identitatea persoanei suspecte aceasta s-a dovedit a fi o tânără de 23 de ani și este colegă de serviciu cu partea vătămată. În cadrul acțiunilor procesual penale aceasta și-a recunoscut vinovăția.

Tânăra este cercetată penal în stare de libertate pentru furt. Conform legislației în vigoare aceasta riscă amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Poliția Capitalei vă recomandă să aveți grijă de bunurile personale, să nu țineți codurile de la cardurile bancare la loc vizibil ori împreună cu cardul bancar, pentru că în acest caz puteți fi deposedați cu ușurință de mijloacele finaciare.

In this article