VIDEO// Renato Usatîi a depus listele de semnături pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele cu semnăturile necesare pentru a fi înregistrat oficial în...

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele cu semnăturile necesare pentru a fi înregistrat oficial în cursa electorală. Grupul de inițiativă al lui Usatîi a reușit să strângă peste 27.300 de semnături, depășind pragul legal.

Pe 12 septembrie, Usatîi a ajuns la CEC cu două cutii pline de liste de semnături, transportate cu un cărucior, și a mulțumit public tuturor celor care l-au susținut. „Vreau să mulțumesc fiecărui cetățean din toate colțurile țării care a semnat în susținerea mea și întregii echipe care a muncit pentru colectarea semnăturilor. Avem 27.300 de semnături, deși conform legii putem depune doar 25.000, le vom depune pe toate”, a declarat Usatîi.

Conform legislației, candidații la alegerile prezidențiale trebuie să adune între 15.000 și 25.000 de semnături pentru a fi înregistrați oficial, termenul limită pentru depunerea acestora fiind 20 septembrie.

Primul candidat înscris oficial de CEC pentru scrutinul din 20 octombrie a fost Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general, înregistrat pe 2 septembrie. În total, CEC a aprobat formarea a 12 grupuri de inițiativă.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Campania electorală va începe oficial pe 20 septembrie.

 

In this article