VIDEO// Recidivist suspectat de furtul a 5 biciclete

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din...

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de furt biciclete. Acesta nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțini similare.

Polițiștii au stabilit complicitatea bărbatului în comiterea a cel puțin cinci furturi de biciclete pe parcursul lunilor septembrie – octombrie, din scara blocurilor de locuit amplasate în sectorul Botanica. Individul prin acces liber intra în scara blocurilor de locuit și unde observa că sunt biciclete ce erau lăsate fără supraveghere le sustrăgea și împreună cu bunul sustras părăsea locul comiterii infracțiunii.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie 26 500 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vina, comunicând că a vândut bicicletele persoanelor neunoscute lui, obținând profit de pe comercializarea acestora.

Actualmente individul este cercetat penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

In this article