VIDEO// Recidivist reținut pentru răpirea unui automobil

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în cadrul măsurilor întreprinse, au reținut un tânăr, pentru răpirea unui automobil....

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în cadrul măsurilor întreprinse, au reținut un tânăr, pentru răpirea unui automobil. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 25 ani, originar din r. Ungheni.

Polițiștii Inspectoratului Ciocana, au fost sesizați în dimineața zilei de 09 septembrie, de către un bărbat în vârstă de 33 ani,  locuitor a s. Cheltuitori, comunicând că i-a fost sustras automobilul de  marca ,,Audi”, ce era parcat în curtea casei. Prejudiciul care i-a fost cauzat constituie 80 000 lei.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că suspectul în comiterea infracțiunii este cunoscut cu proprietarul unității de transport, venind în ospeție pe ascuns a sustras cheiele de la automobil după care l-a răpit, deplasându-se în mun. Chișinău, după care l-a accidentat.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine suspectul a fost reținut acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că în momentul când a răpit unitatea de transport era în stare de ebrietate și a răpit automobilul pentru a se plimba. Acesta s-a dovedit a fi judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt.

Tânărul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 1921 CP  ,,Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

In this article