VIDEO// Recidivist reținut de polițiștii sectorului Botanica pentru furt

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un bărbat în vârstă de...

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un bărbat în vârstă de 37 ani, originar din Capitală, fiind bănuit de comiterea unui furt din debaraua unei case.

Polițiștii au fost sesizați pe data de 11 iulie, de către un bărbat care a comunicat, că din debaraua casei pe str. Independenței din sec. Botanica au dispărut mai multe instrumente electrice utilizate în construcție.

La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit identitatea suspectului care a sustras instrumentele de construcție. Prejudiciul a fost estimat de către proprietarii instrumentelor la 3950 lei.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru stabilirea circumstanțelor. Astfel în urma măsurilor făptașul a fost reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția iar bunurile sustrase au fost depistate la domiciliul acestuia. Este de menționat că acesta nu este la prima abatere fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, faptă care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article